Følg LOS

Strømprisen opp i februar før den faller igjen

Pressemelding   •   feb 03, 2015 15:00 CET

En foreløpig mild vinter ga lave strømpriser i januar. Prisen vil stige noe i februar, før den igjen synker.

– Vi er inne i en lang periode med lave strømpriser, og februar 2015 vil nok oppleves som behagelig for de fleste strømkundene på tross av en liten oppgang. I mars vil trolig prisene falle igjen som følge av redusert forbruk og snøsmeltingen som vil komme i fjellet, sier direktør for krafthandel i LOS Energy, Andreas Myhre.

Høyere fyllingsgrad

Tall fra Norges vassdrags- og energidirektorat viser at fyllingsgraden i vannmagasinene i Sørøst-Norge ved utgangen av uke 4 ligger på 62,9 prosent. Dette er høyere enn på samme tid i fjor. Gjennomsnittspris på strøm eks. mva. i Sør-Norge var i januar 25,54 mot 27,92 øre/kWh i forrige måned.

– Om vinteren 2014 var historisk mild, så har årets vinter fortsatt i samme spor. Dette gjenspeiler seg i kraftutveklingen med utlandet gjennom flere kabler til og fra Sør-Norge. I januar eksporterte Norge kraft 75 prosent av tiden, noe som for øvrig er vanlig ved slike temperaturer, sier Myhre.

Ved utgangen av januar var spotpris på strøm i Sør-Norge rundt 25 øre/kWh eks. mva. Markedet gir indikasjoner på at strømprisene vil stige et par øre i februar.

 – Det ser ut som vinteren først nå kommer til lavlandet. Derfor øker prisene noe. En svak krone bidrar også til en høyere strømpris, ettersom strøm omsettes i euro i engrosmarkedet, forklarer Myhre.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Andreas Myhre, direktør krafthandel i LOS Energy, mob. 913 87 605, tlf. 386 08 109

Geir Tønnesland, administrerende direktør i LOS, mob 458 31 503

Om LOS 

LOS er Norges største strømleverandør i bedriftsmarkedet, og landets tredje størst strømleverandør totalt.

Kjernevirksomheten er strømprodukter tilpasset kundenes behov. Selskapets egne kraftforvaltere minimerer kundenes risiko ved å analysere råvarebørsene og de gjeldene strømprisene.  

Hovedkontoret ligger i Kristiansand med regionkontorer i Arendal og Lysaker utenfor Oslo.

LOS tilbyr strøm med opprinnelsesgaranti til både privat- og bedriftsmarkedet.

Selskapet er et heleid datterselskap av Agder Energi AS, og omsatte for 3,9 milliarder kroner i 2013.

I 2012 ble LOS kåret til landets best likte strømleverandør av EPSI-Norway og ble kåret til årets kundeservice i kategorien ”Energi” av TNS Gallup.

LOS er Miljøfyrtårnsertifisert og medlem av Klimapartnere.

Vedlagte filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://los.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.