Følg LOS

Sommerens fineste dag

Pressemelding   •   sep 01, 2015 14:00 CEST

Etter strømforbruket å dømme var 23. august sommerens fineste dag på Sørlandet. Det var den dagen da husholdningene i landsdelen brukte aller minst strøm.

Årets laveste strømforbruk blant LOS’ privatkunder på Agder måles normalt i løpet av sommerferien. I år kom bunn-notering først etter skolestart.

- Det sier vel det meste om hvordan sommeren har vært: Kjøligere enn normalt. At det laveste døgnforbruket av strøm måles så sent i august, er veldig uvanlig, sier Andreas Myhre, leder for krafthandel i LOS.

Gjennomsnittlig engrospris (eks. mva) i Kristiansand steg fra 8 øre per kilowattime i juli til 10,5 øre i august. Prisen er likevel godt under halvparten av det den pleier å være. Snittet for de fem siste augustmånedene ligger på 21 øre per kilowattime!

- Et så lavt prisnivå hører til sjeldenhetene. Bortsett fra august 2007, da prisen var nede i 4,2 øre, må vi 15 år tilbake for å finne lavere pris. Markedet gjettet på forhånd at augustprisen i år skulle bli ca. 10 øre, og det var jo godt gjettet, sier Myhre.

Prisnivået var lavt i begynnelsen av august, men doblet seg mot slutten av måneden. Ved inngangen til september er engrosprisen i Kristiansand fortsatt rundt 10 øre per kilowattime.

Vannmagasinene i deler av Norden, særlig i Sverige, var nær ved å renne over da finværet omsider erstattet regnbygene sent i august. Dette var nok til at vannkraftprisene steg til nivåer som gjelder for konkurrerende kraftproduksjon, som kjernekraft. Vannmagasinene i Sør-Norge er i slutten av august fortsatt over normale nivåer.

- Nå står høsten for tur og kraftprisene skal normalt øke mot vinteren. Markedet tror på en pris på rundt 16 øre i september. Selv om prisen øker, er prisnivået fortsatt unormalt lavt for årstiden. Energi- og råvarepriser har fått en knekk etter de siste ukers hendelser i Asia, og dette holder prisen lav også i Sør-Norge, sier Myhre.

Om LOS 

LOS er Norges største strømleverandør i bedriftsmarkedet, og landets tredje størst strømleverandør totalt.

Kjernevirksomheten er strømprodukter tilpasset kundenes behov. Selskapets egne kraftforvaltere minimerer kundenes risiko ved å analysere råvarebørsene og de gjeldene strømprisene.

Hovedkontoret ligger i Kristiansand med regionkontorer i Arendal og Lysaker utenfor Oslo.

LOS tilbyr strøm med opprinnelsesgaranti til både privat- og bedriftsmarkedet.

Selskapet er et heleid datterselskap av Agder Energi AS, og omsatte for 3,2 milliarder kroner i 2014.

LOS har i flere år ligget helt i toppen på nasjonale kundeservice- og tilfredshetsundersøkelser.

LOS er Miljøfyrtårnsertifisert og medlem av Klimapartnere.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://los.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.