Følg LOS

Petra presset strømprisen ned

Pressemelding   •   okt 01, 2015 06:00 CEST

Ekstremværet «Petra» presset strømprisene ned til historisk lave nivåer for september.

«Petra» førte ikke bare til flom i deler av landet, men la også igjen store vannmengder som ble brukt til å produsere kraft. I et marked som fortsatt er preget av en sterk tilbudsside, bidro «Petra» til å presse prisene ytterligere.

Riktignok steg gjennomsnittlig engrospris (eks. mva) i Kristiansand fra 10,5 øre per kilowattime i august til 12 øre i september, men det er den laveste septemberprisen registrert siden år 2000. Gjennomsnittlig pris i september de ti siste årene har vært 28 øre per kilowattime.

Markedet gjettet på forhånd at september prisen skulle bli ca. 16 øre, men september ble litt varmere enn vanlig. Til tross for herjingene til ekstremværet «Petra», regnet det omtrent som normalt i områdene i Norden der det produseres kraft.

I september brøt vi en magisk grense på de lange strømkontraktene, da året 2025 gikk under 25 øre i engrosmarkedet. Også prisene på kullkraft var under press i september, og falt i takt med børsene i Asia.

Når hummerteinene settes i vann 1. oktober er engrosprisen på strøm i Kristiansand ca. 14 øre per kilowattime. Magasinene i Sør-Norge var på siste måling 96,4 %, som i praksis betyr fulle magasiner de fleste steder.

Nå står høsten for tur og kraftprisene skal normalt øke mot vinteren. Markedet tror på en pris på rundt 13 øre i oktober. Selv om prisen skulle øke, må vi likevel 14-15 år tilbake for å finne en så lav pris.

Om LOS 

LOS er Norges største strømleverandør i bedriftsmarkedet, og landets tredje størst strømleverandør totalt.

Kjernevirksomheten er strømprodukter tilpasset kundenes behov. Selskapets egne kraftforvaltere minimerer kundenes risiko ved å analysere råvarebørsene og de gjeldene strømprisene.  

Hovedkontoret ligger i Kristiansand med regionkontorer i Arendal og Lysaker utenfor Oslo.

LOS tilbyr strøm med opprinnelsesgaranti til både privat- og bedriftsmarkedet.

Selskapet er et heleid datterselskap av Agder Energi AS, og omsatte for 3,2 milliarder kroner i 2014.

LOS har i flere år ligget helt i toppen på nasjonale kundeservice- og tilfredshetsundersøkelser.

LOS er Miljøfyrtårnsertifisert og medlem av Klimapartnere.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://los.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.