Følg LOS

Nytt prisras på strøm

Pressemelding   •   aug 04, 2015 13:50 CEST

Gjennomsnittstemperaturen på Hovden og engrosprisen på strøm var lik i juli. Ikke siden 2000 har strømprisen vært lavere.

Gjennomsnittlig engrospris eks. mva. for juli ble 8 øre, ned fra 12 øre i juni. Vi må tilbake til år 2000 for å finne lavere pris i juli. Markedet gjettet på forhånd at juliprisen skulle bli 11-12 øre.

Sommerværet ble aldri det helt store. Trøsten får være at det ble sommerens strømregning heller ikke.

Hvorfor ble prisen så lav?

- Bedriftene hadde ferie, og selv om mange av oss nok hadde full effekt på terrassevarmerne, ble det totale strømforbruket likevel lavt. Snøsmelting skapte produksjonspress, og samtidig fordampet det mindre vann enn normalt som følge av det kjølige været. I fjellet regnet det dessuten nesten annenhver dag, så årets sommer har virkelig bydd på tøffe konkurranseforhold for vannkraftprodusentene, sier Andreas Myhre, leder for krafthandel i LOS.

Vannmagasinene i Sør-Norge er i slutten av juli omtrent på normale nivåer.

- Et gammelt kjerringråd forteller at når grågåsen drar tidlig, får vi en tidlig høst. Etter denne sommeren er det vel knapt ei gås igjen i landet, så det blir spennende å se om august blir høst eller sommer. Utfallet har mye å si for strømprisen. Markedet tror på en middelvei og gjetter en augustpris på 10 øre, sier Myhre.

Om LOS 

LOS er Norges største strømleverandør i bedriftsmarkedet, og landets tredje størst strømleverandør totalt.

Kjernevirksomheten er strømprodukter tilpasset kundenes behov. Selskapets egne kraftforvaltere minimerer kundenes risiko ved å analysere råvarebørsene og de gjeldene strømprisene.  

Hovedkontoret ligger i Kristiansand med regionkontorer i Arendal og Lysaker utenfor Oslo.

LOS tilbyr strøm med opprinnelsesgaranti til både privat- og bedriftsmarkedet.

Selskapet er et heleid datterselskap av Agder Energi AS, og omsatte for 3,9 milliarder kroner i 2013.

I 2012 ble LOS kåret til landets best likte strømleverandør av EPSI-Norway og ble kåret til årets kundeservice i kategorien ”Energi” av TNS Gallup.

LOS er Miljøfyrtårnsertifisert og medlem av Klimapartnere.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://los.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.