Følg LOS

Millionutdelingen har startet

Pressemelding   •   mar 04, 2014 09:55 CET

Støtte til krutt, svømmeutstyr til norgesmester og smårollinger på tur til
Vitensenteret. De første månedsvinnerne i LOS-Fondet er kåret. Fondet har
månedlige tildelinger fra februar til juni.

- I februar fikk elleve ulike personer og grupper både fra Aust- og Vest-Agder støtte, forteller Karoline Rise Nøstdal, prosjektleder i LOS-Fondet. 
 

Fra krutt og mysterier til livredning
En av de første søknadene som juryen falt for var den håndskrevne søknaden fra Vegard og Eirik Eeg fra Mandal. De søkte om penger til krutt for å skyte i kanonene i hjembyen på 17. mai. Guttene ble overrasket med en sjekk av LOS-Fondet til stor glede. Barneteaterforestillingen Mysteriet på Hovden fikk støtte til å holde gratis forestillinger for alle besøkende på Hovden Alpinsenter i vinterferieukene (9 og 10). Detektivene Klarna og Klimbra prøver å løse et mysterium – billettlukedama har forsvunnet, så ingen får kjøpt billetter og kost seg i skibakken. Her må man holde hodet kaldt. Det må også Renate Knutsen fra Arendal Livredningsklubb. Den 16 år gamle jenta er norgesmester i livredning og tar nå krav til NM i svømming til sommeren. LOS-Fondet overrasket Renate med nytt svømmeutstyr og penger til å delta på stevner.

Verdensrommet, film, ishockey og mye mer

Visedal barnehage i Gjerstad har lærer om verdensrommet. I den anledning dekker LOS-Fondet tur til Vitensenteret i Arendal for de eldste barna. Filmklubben metoZOOM i Flekkefjord søkte ikke om penger til å dra på tur, men ønsket seg besøk av en filmskaper fra Sørlandet. Klubben får besøk av
Grete Salomonsen Hynnekleiv bak filmer som Yohan og Kamilla og Tyven, og får støtte til å holde et animasjonsverksted senere. En annen klubb som er valgt som månedsvinner er Kristiansand Ishockey Klubb (KIK). Pengene går med når 12-16 åringene i KIK skal gjennomføre fire-lags
ishockeyturnering på Idda i mars.

Andre månedsvinnere i februar er Bygland Hornmusikk, Rosegården barne- og ungdomsteater i Kristiansand, AKKS Kristiansand som får støtte til å arrangere jentenes bandleir LOUD! og basketballaget Arendal Titans. Den 13 år gamle trommeslageren Sverre Reithaug fra Mandal får støtte til å utvikle sitt musikalske talent. 

For mer informasjon, kontakt:
Prosjektleder Karoline Rise Nøstdal: 986 41 149

Markeds- og kommunikasjonsdirektør Thorbjørn Laundal: 917 48 926

Fakta om LOS-Fondet:

  • Fondet er en del av strømleverandøren LOS sitt samfunnsengasjement.
  • Støtte gis til 50 konkrete prosjekter for barn og unge på Sørlandet gjennom månedlige tildelinger på 10,- 20,- eller 30 000 kroner.
  • Hvert år kåres også fem antall vinnere i en drømmefinale som får 40,- 60,- 70,- 80,- eller 100 000 kroner.
  • Over 800 lag, foreninger og enkeltpersoner fra alle kommunene på Agder har mottatt over 10 millioner kroner siden oppstarten av fondet i 2004.

Om LOS 

LOS er Norges største strømleverandør i bedriftsmarkedet, og landets tredje størst strømleverandør totalt.

Kjernevirksomheten er strømprodukter tilpasset kundenes behov. Selskapets egne kraftforvaltere minimerer kundenes risiko ved å analysere råvarebørsene og de gjeldene strømprisene.  

Hovedkontoret ligger i Kristiansand med regionkontorer i Arendal og Lysaker utenfor Oslo.

LOS tilbyr strøm med opprinnelsesgaranti til både privat- og bedriftsmarkedet.

Selskapet er et heleid datterselskap av Agder Energi AS, og omsatte for 3,4 milliarder kroner i 2012.

I 2012 ble LOS kåret til landets best likte strømleverandør av EPSI-Norway og ble kåret til årets kundeservice i kategorien ”Energi” av TNS Gallup.

LOS er Miljøfyrtårnsertifisert og medlem av Klimapartnere.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://los.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.