Følg LOS

Mens vi venter på snøsmeltingen

Pressemelding   •   apr 30, 2015 15:00 CEST

Prisen på strøm holder seg stabilt lavt nå om dagen. Årets Skarverenn på Hardangervidda gikk på blå ekstra, og vi venter fortsatt på at snøen skal smelte.

Engrosprisen på strøm beveget seg knapt fra mars til april. I gjennomsnitt lå den på 21,1 øre/kWh i Kristiansand i april, ned fra 21,4 øre/kWh i mars.

- Den lille prisnedgangen skyldes ørlite sterkere kronekurs. I april kom det normalt med nedbør og noe av det kom i form av snø. Dermed går vannkraftproduksjonen som normalt og prisene er stabile, sier Andreas Myhre, leder for krafthandel i LOS.

Fyllingsgraden i vannmagasinene for prisområde Kristiansand er nå 38 prosent, også det helt normalt.

Midt i april opplevde vi negative priser i et helt døgn i Tyskland. Negative priser betyr at forbrukeren får betalt for å bruke strøm. Årsaken til de negative prisene var stor vindkraftproduksjon i kombinasjon med at de gamle kullkraftverkene ikke ble skrudd av. Dette ga også lave, men ikke negative, priser i Sør-Norge, der produksjonen av vannkraft ble stanset midlertidig.

Også i kullkraft var det lite bevegelse i prisbildet i april. Utslippstallene for CO2 i Europa i 2014 viste en nedgang på fem prosent fra året før. Det var som forventet, og prisen på kullkraft forble stabil.

I mai skal snøen normalt smelte og presse prisene litt ned. I fjellet ligger det nå mer energi enn normalt i snømagasinene. Markedet forventer at mai-prisen blir 1 øre lavere enn april-prisen.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Andreas Myhre, leder krafthandel LOS, tlf 913 87 605

Thorbjørn Laundal, markeds- og kommunikasjonsdirektør i LOS, tlf. 917 48 926

Om LOS 

  • LOS AS er den største strømleverandøren, målt etter volum, i det norske bedriftsmarkedet, og tredje størst i privatmarkedet. LOS er et heleid datterselskap av Agder Energi.
  • I 2014 omsatte selskapets 65 ansatte for 3,2 milliarder kroner.
  • Hovedkontoret ligger i Kristiansand med regionskontorer i Arendal og Lysaker utenfor Oslo.
  • LOS har i flere år ligget helt i toppen på nasjonale kundeservice- og tilfredshetsundersøkelser.
  • Selskapet er Miljøfyrtårn-sertifisert og tilbyr opprinnelsesgaranti til privat- og bedriftsmarkedet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://los.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.