Følg LOS

LOS lanserer sol i samarbeid med Otovo

Pressemelding   •   sep 29, 2016 13:00 CEST

Andreas Thorsheim, administrerende direktør i Otovo t.v, og Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS, gleder seg til å kunne tilby solcelleanlegg til privatkundemarkedet.

Strømleverandøren LOS og Norges største operatør av solpanelanlegg for privatboliger, Otovo, har inngått et strategisk og eksklusivt samarbeid på privatkundemarkedet.

Alle privatkunder til LOS som ønsker å produsere strøm fra sitt eget solcelleanlegg kan nå få dette gjennom samarbeidet med Otovo. Fra nyttår kan også kunder av LOS som produserer egen strøm få betalt for det de ikke selv forbruker. LOS vil fungere som en energipartner og selge overskuddsstrøm tilbake til markedet.

- LOS ønsker være innovative og følge med i et marked og en bransje som er i endring. I dag utgjør mengden solenergi produsert av privathusholdninger svært lite, men i fremtiden vil solenergi være en av flere kilder til strømproduksjon. Det markedet ønsker vi være en del av, sier Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS AS.

Landets beste solforhold

- Vi ser i markedet generelt, og blant Sørlendinger spesielt, at ønsket om å produsere sin egen klimavennlige energi vokser. I tillegg til etterspørsel er også prisene på solceller på vei ned. Disse to faktorene i kombinasjon med at Sørlandet har Norges beste solforholdene er bakgrunnen for at vi nå tilbyr kundene dette, sier Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS AS.

- Vi er stolte av å bli valgt som samarbeidspartner til LOS, som er den absolutt største aktøren i en landsdel som er som skapt for solceller. På Sørlandet kan mange husholdninger få dekket deler av sitt eget forbruk ved hjelp av paneler, sier Andreas Thorsheim, administrerende direktør i Otovo. - Teknologien er enkel. Solcellene lager strøm av sollyset som igjen går rett inn i boligens sikringsskap og erstatter strøm man ellers ville kjøpt fra nettet, forklarer gründeren.

Åpent for registrering

Otovos rolle i samarbeidet er å planlegge, installere og drifte anleggene som kundene til LOS kjøper. Installasjon av anlegg skjer fra våren 2017, men allerede nå kan interesserte gå inn på los.no/sol. Her kan de taste inn sin egen adresse og få regnet ut hvor mye av taket som kan dekkes av solceller, hva det vil koste og forventet års-produksjon. Interesserte kan også registrere seg for å få reservert plass for å få solceller installert til våren.

- Sammen med Otovo ønsker vi å ta en tydelig posisjon og utvikle oss i et marked vi har tro på, sier Gaudestad.

For ytterligere informasjon:

Anders Gaudestad, adm. dir. LOS AS mob. 469 58 588 eller e-post: anders.gaudestad@los.no

Andreas Thorsheim, adm. dir. Otovo, mob. 930 65 178 eller e-post: at@otovo.no

Fakta Otovo

Otovo planlegger, installerer og drifter solceller på privathus og næringsbygg.Selskapet har en egenutviklet software som fjerner behovet for befaring og kjøper inn komponenter i store kvanta, noe som reduserer kostnadene med å få solceller på taket.Otovo ble startet av Andreas Thorsheim, Simen Jørgensen og Andreas Bentzen, som har mange års erfaring fra software-utvikling og solenergi.

Fakta LOS AS

LOS er Norges største strømleverandør i bedriftsmarkedet, og landets tredje størst strømleverandør totalt. Kjerne-virksomheten er strømprodukter tilpasset kundenes behov. Hovedkontoret ligger i Kristiansand med kontorer i Arendal, Lysaker og i Sverige. Selskapet er et heleid datterselskap av Agder Energi AS, og omsatte for 2,3 milliarder kroner i 2015.

Om LOS 

LOS er Norges største strømleverandør i bedriftsmarkedet, og landets tredje størst strømleverandør totalt.

Kjernevirksomheten er strømprodukter tilpasset kundenes behov. Selskapets egne kraftforvaltere minimerer kundenes risiko ved å analysere råvarebørsene og de gjeldene strømprisene.  

Hovedkontoret ligger i Kristiansand med regionkontorer i Arendal og Lysaker utenfor Oslo.

LOS tilbyr strøm med opprinnelsesgaranti til både privat- og bedriftsmarkedet.

Selskapet er et heleid datterselskap av Agder Energi AS, og omsatte for 3,2 milliarder kroner i 2014.

LOS har i flere år ligget helt i toppen på nasjonale kundeservice- og tilfredshetsundersøkelser.

LOS er Miljøfyrtårnsertifisert og medlem av Klimapartnere.

Vedlagte filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://los.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.