Følg LOS

Kraftig økning i strømprisen i oktober

Pressemelding   •   nov 01, 2015 16:42 CET

Engrosprisen på strøm steg fra 12 til 20 øre per kilowattime i oktober. Likevel var prisen adskillig lavere enn normalt i oktober.

- Vi kommer fra ekstremt lave prisnivåer. Så selv om økningen i oktober var kraftig, så er det et stykke opp til de vanlige prisnivåene for årstiden. Engrosprisen på strøm er fortsatt billig sett i forhold til historiske priser, sier leder for krafthandel i LOS, Andreas Myhre.

Finværet får skylda
- Høstferien bød på knallvær, som fortsatte uken etter. De fine dagene var kun avbrutt av spredte byger. I slikt vær er kraftproduksjon fra vindmøller nesten fraværende, og nattemperaturene faller til nivåer som får strømforbruket til å øke, forklarer Myhre.

Lite nedbør tærte på vannreservene i magasinene. Fyllingsgraden i Sør-Norge, som var svært høy ved inngangen til oktober, er nå mer normalisert. Markedet gjettet på forhånd at oktoberprisen skulle bli 13 øre per kilowattime. Gjennomsnittlig pris i oktober de ti siste årene har vært 31 øre, og vi må tilbake til 2001 for å finne en lavere pris for denne måneden.

Kjernekraft ikke lønnsomt
Prisbildet i oktober var også preget av beslutninger rundt svensk kjernekraft. Svenskene har bestemt seg for å fase ut fire av totalt 10 kjernekraftanlegg (blokker) innen 2020. Strømprisene forventes å være så lave at det ikke vil være lønnsomt å produsere med disse enhetene.

- Nå står vinteren for tur og kraftprisene skal øke. Markedet tror på en engrospris på strøm på Sørlandet på rundt 25 øre per kilowattime i november, noe som også er prisen ved inngangen til måneden. Skulle markedet få rett, vil også novemberprisen være betydelig lavere enn normalt, sier Myhre.

Om LOS 

LOS er Norges største strømleverandør i bedriftsmarkedet, og landets tredje størst strømleverandør totalt.

Kjernevirksomheten er strømprodukter tilpasset kundenes behov. Selskapets egne kraftforvaltere minimerer kundenes risiko ved å analysere råvarebørsene og de gjeldene strømprisene.  

Hovedkontoret ligger i Kristiansand med regionkontorer i Arendal og Lysaker utenfor Oslo.

Selskapet er et heleid datterselskap av Agder Energi AS, og omsatte for 3,2 milliarder kroner i 2014.

LOS har i flere år vært i toppen på målinger som kårer best likte strømleverandør og kundeservice.

LOS er Miljøfyrtårnsertifisert, medlem av Klimapartnere og tilbyr strøm med opprinnelsesgaranti til både privat- og bedriftsmarkedet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://los.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.