Følg LOS

13 år siden strømprisen var like lav

Pressemelding   •   jul 01, 2015 14:00 CEST

Engrosprisen på strøm stupte i juni til det laveste nivået siden 2002. Og strømmen blir trolig enda rimeligere i juli.

Gjennomsnittlig engrospris falt overraskende mye fra mai til juni: Fra 18,5 til 12 øre pluss merverdiavgift. Juniprisen endte to øre lavere enn markedet trodde på forhånd. Det var særlig i helgene at prisene var lave.

Redusert forbruk og høy produksjon av strøm i Sverige er årsakene til prisfallet.

- Det er 13 år siden sist vi strømprisen var så lav i juni. Selv om måneden ble litt kjøligere enn vanlig, var juni likevel varmere enn mai. Høyere temperaturer gir redusert strømforbruket og dermed faller prisen, forklarer Andreas Myhre, leder for krafthandel i LOS.

Sverige bidro med mye kraft i markedet da svensk kjernekraft ble faset inn igjen etter å ha gjennomgått vedlikehold i mai. I tillegg smeltet det aller meste av snøen i Sverige i juni. Dermed satte de svenske elvene satt god fart i strømturbinene i Nord-Sverige.

I Sør-Norge kom det en del nedbør i starten av juni; det meste som regn, men også noe snø i fjellet. Vannmagasinene ble tappet ned i juni for å gi plass til snøen som skal smelte. Dermed var produksjonen høy også i Norge.

- Vi venter fortsatt på den store snøsmeltingen. Når den først kommer, vil det gi økt produksjon av strøm. Kombinert med ferietid og redusert strømforbruk, borger det for lave strømpriser. Markedet forventer en engrospris rundt 11-12 øre gjennom hele sommeren. Aldri før at vi sett markedet hatt så lav forventning til sommerprisene som i år, sier Myhre.

Om LOS 

LOS er Norges største strømleverandør i bedriftsmarkedet, og landets tredje størst strømleverandør totalt.

Kjernevirksomheten er strømprodukter tilpasset kundenes behov. Selskapets egne kraftforvaltere minimerer kundenes risiko ved å analysere råvarebørsene og de gjeldene strømprisene.  

Hovedkontoret ligger i Kristiansand med regionkontorer i Arendal og Lysaker utenfor Oslo.

LOS tilbyr strøm med opprinnelsesgaranti til både privat- og bedriftsmarkedet.

Selskapet er et heleid datterselskap av Agder Energi AS, og omsatte for 3,9 milliarder kroner i 2013.

I 2012 ble LOS kåret til landets best likte strømleverandør av EPSI-Norway og ble kåret til årets kundeservice i kategorien ”Energi” av TNS Gallup.

LOS er Miljøfyrtårnsertifisert og medlem av Klimapartnere.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://los.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.