Følg LOS

Sprer seilerglede blant ungdom

Nyhet   •   jun 08, 2017 09:00 CEST

Emma Roppen (ved roret) og Andrea Madelen Vindvik elsker røffe værforhold på sjøen, og de liker å seile sammen. Her i en av de nye RS Feva-båtene til Arendal Seilforening.

Arendal Seilforening setter alle kluter til og satser på et nyoppstartet prosjekt med tomannsjoller for ungdom. Prosjektet er blitt så populært at foreningen nå har kjøpt enda flere båter.

– Arendal Seilforening har tradisjonelt satset på seilkurs i enmannsjolle/optimistjolle for barn og unge, men vi har ikke hatt noe tilbud for ungdom som etter hvert vokser ut av denne typen båt og har lyst til å seile sammen med andre. Det ønsket vi å gjøre noe med, forteller primus motor og leder i Arendal Seilforening, Inge Roppen.

Foreningen ble for noen år tilbake skjenket tre RS Feva-båter via Norges Seilforening, men av ulike årsaker ble båtene liggende ubrukt på Brattholmen, Arendal Seilforenings tilholdssted.

Lavterskeltilbud
– I fjor høst var vi noen foreldre som tok grep. Vi ønsket å skape et miljø for tomannsjoller i seilforeningen, og da særlig for ungdom i alderen 12-15 år. RS Feva-båtene var som skapt for dette, forklarer Roppen.

RS Feva er en solid båt med fokk, storseil og gennaker. Båtene egner seg for fart og konkurranse, men de er også svært trygge på vannet og dermed fine for ungdom som har lite eller ingen erfaring med seiling fra før.

– RS Feva-gruppen skal være et lavterskeltilbud hvor trivsel, mestring og fellesskap står sentralt, uansett ambisjonsnivå. Noen av ungdommene her ønsker å satse på seiling, mens andre igjen først og fremst er med på trening for å ha det moro og lære seg grunnleggende seilprinsipper, sier Roppen.

Arendal Seilforening har tydeligvis truffet en nerve med sin RS Feva-gruppe, for tilbudet har i løpet av kort tid blitt så populært at foreningen har sett seg nødt til å anskaffe flere joller. To flunkende nye RS Feva-båter er nå kjøpt inn, mye takket være 40.000 tiltrengte kroner i støtte fra LOS Fondet.

Kappseiling og vafler
– Det er hyggelig å se at arbeidet vårt med å fremme seilerglede blant ungdom blir lagt merke til av andre. Med tre båter hadde vi en aktivitet. Med fem båter har vi et miljø, smiler Roppen fornøyd.

RS Feva-gruppen trener på fjorden hver mandag, og en del andre dager som seilerne avtaler selv. Noen ganger avslutter de med kappseiling rundt Torungen eller vaffelsteking på brygga. Ja, så trivelig har de det at også andre seilforeninger har fattet interesse.

– Vi holdt nettopp et nybegynnerkurs i jolleseiling for Flosta Seilforening i Kilsund, hvor aktiviteten i det siste har vært litt lav. Det var så mange påmeldte at vi dessverre måtte si nei til noen, men vi krysser fingrene for flere kurs her ved senere anledninger. Samarbeid på tvers av seilforeningene er kjempeviktig dersom enda flere skal få glede av denne fantastiske sporten, sier Roppen.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://los.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.