Følg LOS

Mye strøm for pengene

Nyhet   •   mar 20, 2015 10:18 CET

Viste du at det koster litt over to kroner å lade en iPhone per år? Om du setter på vaskemaskinen, tørketrommelen og oppvaskmaskinen, koster det deg ikke mer enn ca. tre kroner totalt.

Mange tror at strøm i Norge er dyrt, men sammenlignet med våre naboland er strøm i Norge ikke dyrt i det hele tatt. I Sverige er strømprisen omtrent dobbelt så dyr som i Norge, og i Danmark nesten tre ganger så dyr.

Teknologi påvirker

Teknologiutvikling har også ført til at vi bruker mindre penger på strøm. I 2003 rakk 1 krone til 2,5 timers tv-tid med en plasmaskjerm. I 2015 rekker samme strømkostnad til 25 timers tv-tid med en 40 tommers LED-skjerm. - At teknologien har gjort det mulig å bruke mindre penger både på lys og tekniske apparater, er jo bokstavelig talt strålende, sier Margit Unander, direktør for privatmarked i LOS.

Oppvarming størst

Oppvarming av rom står for mellom 50 og 60 prosent, og oppvarming av vann er rundt 20 prosent av strømregningen din. 15 kroner rekker dermed til omtrent 12,5 time med en 1200W panelovn.
− I stedet for å skru ned romtemperaturen, kan en redusere strømregningen ved å bruke smarte løsninger for å flytte oppvarming til de tidene på døgnet du faktisk trenger den. Dersom du lar panelovner og varmekabler stå på full guffe om natten og når du er ute av boligen, er det å fyre for kråkene, sier Margit Unander.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://los.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.