Følg LOS

Mangel på strømkunnskap koster penger

Nyhet   •   mai 18, 2017 07:30 CEST

- Boliger med et årsforbruk på 20.000 kWh og strømavtale med leveringsplikt kan spare rundt 2500 kroner i året ved å velge en avtale med en strømleverandør, sier Rolf Bjarne Eriksen, leder for salg og produktutvikling i LOS.

Når en husholdning ikke selv velger en strømleverandør, plikter nettselskapene å levere strøm til husholdningen, derav navnet leveringsplikt. Påslaget på denne avtaletypen varierer mellom 9 og 25 øre/kWh avhengig av nettselskap man tilhører. Det kan i enkelte tilfeller også påløpe faste avgifter.

Må velge strømleverandør
- Det mange ikke er klar over at når de flytter inn et nytt sted, må de velge strømleverandør på nytt. Dersom de ikke gjør dette blir de liggende på en strømavtale med leveringsplikt hos nettselskapet. Dette er ment å være en midlertidig løsning hos nettselskapet, og er langt dyrere enn en ordinær strømavtale, forteller Rolf Bjarne Eriksen.

Skarpt skille
- I energimarkedet eksisterer det et skarpt skille mellom nettselskap og strømleverandører. Ledningsnettet og strømmåleren eies av det lokale nettselskapet, og nettleien er betalingen til nettselskapet for å få transportert strøm gjennom ledningsnettet. Selve strømmen er det imidlertid en strømleverandør som leverer, sier Rolf Bjarne Eriksen. Han forteller at bransjen daglig opplever at forbrukerne ikke vet forskjell på nett og strøm.

Forvirringen koster
Tall fra Norges Vassdrags og Energidirektorat viser at det i Aust- og Vest-Agder er nærmere 5500 privatkunder med leveringspliktavtale.
- De aller fleste av disse kunne ved svært enkle grep spart betydelige beløp. Ta kontakt med oss i LOS, så hjelper vi deg med en billig strømavtale, sier Rolf Bjarne Eriksen.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://los.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.