Følg LOS

Julestemning for tre kroner

Nyhet   •   des 07, 2015 10:44 CET

Det koster langt mindre å lyse opp i jula enn folk flest tror. Energieffektive LED-pærer gjør at du kan ha julebelysningen tent hele desember for under tre kroner.

– Med moderne lyspærer blir prisen for å lyse opp i vintermørket forsvinnende liten. Det koster under ti øre å ha en adventsstake tent i en uke. Mange tror det koster hundre ganger så mye. At teknologien har gjort det mulig å lyse opp en mørk tid for noen få kroner, er jo bokstavelig talt strålende, sier Rolf Bjarne Eriksen. Han er leder for salg og produktutvikling i LOS privat.

Effektiv og enkel
Utviklingen av LED belysning har de siste årene gått i et forrykende tempo. Det som var nytt og spennende i fjor, er i dag erstattet av mer effektive, enklere og bedre løsninger. Selv om denne utviklingen sannsynligvis vil fortsette i lang tid fremover, betyr ikke dette nødvendigvis at man skal vente på neste teknologiske gjennombrudd før de gamle armaturene byttes til nye LED-lamper. Gjennom å spare strøm tar man også vare på miljøet.

Mye lys og lite varme
– Fordelene med LED-belysning er mange. Den viktigste er nok at den gir fra seg svært lite varme. Dermed sparer man på strømmen, sammenliknet med gløde- og halogenpærer. Disse bruker omtrent 10 prosent av strømmen til å gi lys, mens 90 prosent ender opp som varme. Med LED-pærer blir det mye lys og lite varme, sier Rolf Bjarne Eriksen.

Tenk sikkerhet
Halvparten av alle branner med elektrisk årsak skjer på grunn av uvettig bruk av elektrisk utstyr. I julen er risikoen spesielt stor. Et godt råd er å slå av juletrebelysningen om natten og når du ikke er hjemme. Husk å skifte ut pærer som går.

–Vær ellers kritisk til bruk av elektriske juleartikler. Ikke alt som selges er like bra. Uvettig bruk av skjøteledninger er også noe vi ser mye av i julen. Lampettledninger må ikke brukes som skjøteledninger. Det er også uheldig med stor belastning på en skjøteledning som buntes sammen. Tenk sikkerhet når du finner frem julebelysningen, oppfordrer Rolf Bjarne Eriksen i LOS.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://los.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.