Følg LOS

I rute Norge på langs

Nyhet   •   jul 30, 2015 11:14 CEST

Henrik Kyte Assmann (23) sykler i sommer Norge på langs på elsykkel. Rundt to tredeler av den vel 3000 km lange turen er nå unnagjort, og han er glad for at det fortsatt er energi i både sykkel og kropp.

- I dag går turen mot Oppdal, og den krevende etappen over Dovrefjell. Det er vel en uke til jeg skal være på Lindesnes, så jeg føler jeg nærmer meg målet dag for dag nå, sier Henrik fornøyd, og legger til at stort sett har alt gått etter planen og at elsykkelen fungerer som den skal.

Frihetsfølelse
- Jeg har med meg 70 kg bagasje, men dette har ikke vært noe problem for sykkelen. Den må lades etter 120 km, men gjestfriheten har vært har så langt vært stor, så det har gått greit. Har overnattet på mange forskjellige steder og kun hatt en natt i telt, sier Henrik fornøyd. Han medgir at det kan føles litt ensomt i blant, men at det er veldig kortvarig. - Det er mye flott natur i Norge, og når det har vært meg og reinen som regjerer på viddene, slår det meg at dette gjør jeg faktisk helt alene, og det er gir en uslåelig frihetsfølelse, forteller Henrik.

Varierende vær
I likhet med mange andre har Henrik opplevd at sommerværet i Norge kan variere. – Det har vært sol og regn, vind og stille, men ikke minst har det vært mye kaldere enn jeg hadde håpet på. Alt det varme sykkeltøyet har derfor vært flittig brukt, sier Henrik, som håper på bedre og varmere vær når han nærmer seg Sør-Norge og målet på Lindesnes fyr.

Følg Henriks blogg om turen Norge på langs med elsykkel eller Facebooksiden Norge på langs med elsykkel.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://los.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.