Følg LOS

Christians fem lønnsomme strømsparetips

Nyhet   •   jan 11, 2016 08:24 CET

Christian Steen bruker strøm smart. Med enkle grep har han redusert strømforbruket i eneboligen med 15 prosent. Fremdeles har han det godt og varmt inne.

Den miljøbevisste pensjonisten bor sammen med kona i en enebolig på Myra terrasse i Arendal. Huset er ti år gammelt. Vinduene er det eneste som er byttet ut siden huset var nytt. Ellers er det gjort få store investeringer for å redusere strømforbruket.

Sunn fornuft
– Redusert strømforbruk handler mye om sunn fornuft. Være bevisst på det man gjør. Med enkle tiltak har vi redusert det årlige strømforbruket fra 14.000 til 12.000 kWh, forteller Christian Steen. Han viser de enkle tiltakene som er gjennomført rundt om i huset.

Både på kjøkken, i stue og ellers i huset er det meste av halogen og glødepærer byttet ut med led-pærer. I alle rom som ikke er i bruk, er lys og varme slått av. På badet er det god varme når det brukes. Ellers sørger termostaten for at temperaturen senkes. Inne varmes det heller ikke opp for mye. Innetemperaturen holdes på behagelige 19 - 22 grader. Når det skal luftes gjøres det kort og effektivt.

Elbil
– Vi kunne sikkert ha gjort mer, men vi er ikke fanatikere. Enkle tiltak betyr penger spart. Jeg har vurdert solfangere på taket, men på grunn av husets beliggenhet og takvinkel ble det ikke aktuelt, sier Christian Steen.

Han er likevel mer energi- og miljøbevisst enn de fleste. I garasjen står nemlig en BMW i3 elbil.

– En utrolig grei bil til vårt forbruk. Lett å kjøre, rask, og med god rekkevidde, sier Christian Steen fornøyd. I dag lades elbilen når det er nødvendig. I fremtiden vil den nok bli ladet når strømmen er billigst på døgnet.

Her er Christians fem lønnsomme strømsparetips:

  • Bytt ut gamle lyspærer med led-pærer.
  • Slå av lys og varme i rom som ikke er i bruk.
  • Hold dørene lukket til kalde rom.
  • Ikke varm opp for mye – hold innetemperaturen på 19 - 22 grader.
  • Bruk termostat for styring av romoppvarming.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://los.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.