Følg LOS

Bli med på markeringen av Earth Hour!

Nyhet   •   mar 24, 2017 08:00 CET

I år feirer Earth Hour 10 år! Det som startet som en litt sprø idé blant WWF-ansatte i Sydney, Australia, har vokst til å bli verdens største miljømarkering. Uten et sunt klima, får vi ingen sunn natur.

Earth Hour er en symbolsk markering som har som formål å øke oppmerksomheten rundt klimaproblemene, ved å få privatpersoner, bedrifter, myndigheter og organisasjoner til å skru av lyset i én time. Selve lysslukkingen er ment som en symbolsk handling for å vise at mennesker verden over står sammen for å stoppe klimaendringene. Det er World Wildlife Fund for Nature (WWF) som står bak markeringen.

I 2017 markeres Earth Hour lørdag 25. mars mellom klokken 20.30 og 21.30.

Norske ikonbygg som blant annet Slottet, Den norske opera, Nidarosdomen, Holmenkollen og Stortinget markerer Earth Hour hvert år. På Sørlandet deltar flere kommuner i markeringen, blant annet Kristiansand kommune.

Ifølge Wikipedia, deltar mellom 30 og 40 prosent av Norges befolkning i markeringen.

Earth Hour er en flott symbolsk markering, men husk: Hvis du virkelig vil spare strøm, er det mange strømsluk som er verre enn belysning. Visste du for eksempel at du ved å redusere temperaturen på varmeovnen fra 21 til 20 grader, minsker energiforbruket med fem prosent? Flere gode tips til strømsparing finner du her!

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://los.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.