Følg LOS

Reisebrev fra LOS sin fordelstur til Vietnam og Kambodsja

Blogginnlegg   •   mai 20, 2015 11:57 CEST

Det begynner å bli varmt i lufta her på Sørlandet, men jeg har vel fått et litt annet forhold til hva varmt er dette halvåret. På kundeturen med LOS til Vietnam og Kambodsja i månedsskiftet februar mars, fikk jeg jeg virkelig oppleve varme i det fjerne Østen!

De tre dagene vi hadde i Vietnam var spennende og varierte. I millionbyen Ho Chi Minh ble vi møtt av et hav av scootere, og fikk vi oppleve det vestliginspirerte storbylivet, preget av moderne skyskrapere og bygninger fra kolonitiden. Vi fikk også sett Cu Chi-tunellene fra Vietnam-krigen, det flytende markedet i Cai Be, og en flott båttur på Mekongdeltaet og ut til øyene. Tid til shopping på det flytende markedet ble det også.

Etter tre dager i Vietnam, fortsatte reisen med fly til Phnom Penh, hovedstaden i Kambodsja. I dagene som fulgte fikk vi se både Det kongelige palasset, Folkemordmuseet og Killing Fields. En regner med at Røde Khmer tok livet av to millioner mennesker, omlag en fjerdedel av landets innbyggere, og mange på Killing Fields.

For meg ble besøket på Angkor Wat tempelet en av turens høydepunkt. Det gigantiske tempelet ble bygget på 1100-tallet, og det var flott å se hvor godt man har klart å restaurere og bevare dette og de andre templene i området. Den flytende landsbyen i Tonie Sap var også en opplevelse.Her bor mer enn 3000 mennesker i et samfunn av småhus, butikker, skole, idrettshall flytende på plattinger med tomme oljefat under.

Før vi dro på turen hadde jeg hørt mye om Vietnam, spesielt Vietnam-krigen og heller lite om Kambodsja. Vietnam og Kambodsja syder av historie og mystikk. Begge landene er helt unike og byr på vennlige mennesker, behagelig temperatur og et variert og vakkert landskap med fjellområder, klipper, rismarker og innbydende strender. Det satses på turisme, men med stolt bevissthet knyttet til egenart og kultur.

Programmet for turen var innholdsrikt, men vi var alle kjempefornøyd med turen. Vår guide gjorde dette til en flott opplevelse, og de gode minnene vil vare lenge.

Takk for en hyggelig tur!

Hilsen Roald, LOS-vert

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://los.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.