Følg LOS

Drømmer om nytt øvingslokale

Blogginnlegg   •   aug 25, 2014 09:12 CEST

Unge musikkinteresserte i Gjerstad kan få tidenes julegave. Dersom Musikkens Hus vinner LOS-Fondets Drømmefinale, får de flytte inn i nytt øvingslokale i desember.

- Musikkens Hus er et prosjekt ledet av en komite bestående av representanter for korps, rockeband, kulturskolen, folkemusikkgruppe og storband. Vi jobber med å tilrettelegge en eldre fløy av ungdomsskolen i Gjerstad til et egnet øvingslokale for alle barn og unge i bygda som er glade i musikk, forteller leder av komiteen, Inger Hommefoss.

Opprinnelig skulle denne fløyen rives i forbindelse med bygging av ny skole som ble ferdig i 2010, men da kom Gjerstad Skolekorps med flere raskt på banen. De kunne nemlig tenke seg å gjøre disse gamle klasserommene om til et Musikkens Hus for alle musikkinteresserte.
Av Gjerstad kommune fikk de et rungende ja!

- Siden den gang har komiteen, samt en masse foreldre, jobbet på spreng på dugnad og samlet inn penger for å få øvingslokalet ferdig.
Sang- og musikklivet i bygda har lenge savnet et skikkelig samlingssted med gode lydforhold og lager for blant annet instrumenter, sier Hommefoss.

 ØVER HER OG DER

- Foreløpig øver noen av oss i lokaler rundt om i bygda, mens korpset holder til i klasserom som ikke er lydisolert i den nye delen av skolen, forteller Hommefoss.

- Vi mangler blant annet penger til nytt elektrisk anlegg og til lamper i taket før vi kan ta våre egne lokaler i bruk. Drømmen er å bli ferdig til jul slik at vi kan arrangere juletrefest her.
Det skal vi klare dersom vi vinner LOS-Fondets Drømmefinale og
100.000 sårt tiltrengte kroner, sier hun.

Stem på din favoritt på los.no/drommefinalen

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy